Houd ajb rekening met een maak/levertijd van ca. 2 - 4 weken

Licht en lichtheid

Danielle Origami Lampen zijn gemaakt voor mensen die willen genieten van helder design in krachtige geometrische vormen en warm zacht licht. Een lamp uitkiezen voor je huis, winkel of kantoor doe je ten slotte niet zomaar.

Verlichting is bepalend voor de sfeer en je stemming in een ruimte. Vaak vormt je verlichting de finishing touch van je interieur. Eerst de andere meubels, dan de lampen. Met Danielle Origami Lampen geef je licht en lichtheid aan je kamer.

Boven mijn eettafel hangt een prachtige witte Aladdin lamp aan een grijs snoer! Lang tafelen of spelletjes spelen word nu nog gezelliger dankzij het mooie licht maar ook als de lamp uit staat is het een genot om er naar te kijken.
Laurien, Arnhem

Structuur versus chaos

De lampen hebben duidelijke structuren en patronen. En toch zijn ze complex door het spel van diepte, licht en schaduw. Je zou kunnen zeggen dat de lampen op een bepaalde manier allerlei tegenstellingen in zich verenigen:

Eenvoud versus complex driedimensionale vormen.
Strakke, krachtige geometrie versus zacht indirect licht.
Harde rechte lijnen en toch oogt het papier zacht als fluweel.
Rechte hoeken en ronde vormen.
Ritme versus stilte.
Krachtig en toch teer.
Deze tegenstellingen maken de lampen behalve een lichtbron ook interessante kijk-objecten.

“Every morning we wake up and perceive the complex pattern of the lamp hanging over our still sleepy heads, we feel excited and just that we have chosen this lamp for our bedroom setting.” Shanna, Amsterdam

Ik hou van deze tegenstellingen. Leuk om te weten: Tijdens mijn werk ben ik heel zorgvuldig en geconcentreerd, tegelijkertijd kan ik nooit mijn sleutels of mijn brillen vinden en mijn atelier ziet er soms ‘ontploft’ uit.

Inspiratie

Danielle Origami Lampen is ontstaan uit liefde voor papiervouwen. Origami.

Wat mij fascineert is dat origami een kunstvorm is waarbij je niets toevoegt en niets weghaalt. Je werkt met wat er is. En de mogelijkheden zijn oneindig. Mijn dank gaat uit naar alle bekende en onbekende origamisten actief in de wereldwijde origami community. Voor meer info over origami, origami modellen, reviews van origami boeken, papier en voor andere websites over origami zie mijn blog.

M.C. Escher
Het werk van Escher is een grote inspiratiebron. Wat ik zo mooi vindt aan het werk van Escher is dat je er naar kan blijven kijken, zonder echt te begrijpen en tegelijkertijd toch te voelen waar het om gaat. In het museum kijkend naar het werk van Escher heb ik voor het eerst ervaren wat mensen bedoelen als ze geraakt worden door een kunstwerk. Ik vind het zo mooi, zo onbegrijpelijk, fascinerend en prachtig. Ik heb er geen woorden voor.

Maar ook de kunstwerken van Jan Schoonhoven. Schitterend hoe zijn witte vlakjes boeiende gehelen vormen die steeds bewegen en veranderen onder invloed van licht.

Ook architektuur kan mij inspireren. Bijvoorbeeld de Mezquita in Cordoba. Dat is nog eens een plek om te zijn, te blijven en te verwonderen. Of dichter bij huis, maar even mooi: Radio Kootwijk.


Vragen?
Stuur mij een WhatsAppje!