Houd ajb rekening met een maak/levertijd van ca. 4 - 6 weken

Op de foto: bewoner Rik, fervent muziekliefhebber, in zijn huis. Het lampje Idris op driepoot subtiel in het interieur.

De atelier/winkel van Danielle Origami Lampen staat in de Arnhemse wijk Klarendal. Deze wijk is ook wel bekend onder de naam: Het Modekwartier. Je vindt er tientallen winkels en ateliers van ontwerpers en creatieven. En vele leuke hippe eettentjes. Een’ place to be’ volgens bloggers en een’ must see’ volgens reisgidsen.
Maar Klarendal is natuurlijk eigenlijk ook een authentieke volkswijk. Een buurt waar bewoners hun tuinstoelen buiten op de stoep zetten. Een Vogelaarwijk.
Deze combinatie maakt winkelen in het Modekwartier een bijzondere ervaring. Sta je in de ene etalage hippe schoenen, mooie sieraden of jurken te bewonderen, bij het volgende huis sta je oog in oog met een geeuwende kat op de vensterbank.

Schrijver/ uitgever Marije Sietsma maakte er een boekje over: Op Klarendal. Het boek biedt een kijkje achter de voordeuren van elf wijkbewoners. Mensen die al in Klarendal woonden lang voordat een deel van hun wijk het stempel Modekwartier kreeg. Bij elk bezoek bracht ze een product mee van een ontwerper uit de wijk. Van een hoodie van modeontwerper Mirte Engelhard tot een gebreide kruk van Bedtime for Bonzo. En van een lamp van Daniëlle Origami Lampen tot een sjaal van ontwerper Ferry van Slooten. En wat blijkt: al die producten gaan naadloos op in hun nieuwe omgeving. Een mooie verbinding, vind ik. Ik ben er dan ook trots op dat ik met mijn lampje aan het boekje mee mocht doen.

Op Klarendal

Tekst: Marije Sietsma
Fotografie: David Jonathan

Je kunt het boekje kopen voor € 11,95

bij uitgeverij Loopvis, aan de Klarendalseweg 103, Arnhem

Ook online verkrijgbaar

Vragen?
Stuur mij een WhatsAppje!