Houd ajb rekening met een maak/levertijd van ca. 2 - 4 weken

 Sinds kort heb ik in de rechter balk : ‘Leuke Links’. In deze lijst 10 top origami sites. Om te voorkomen dat de lijst te lang wordt, zal ik de lijst regelmatig aanpassen en de lijst op deze pagina laten groeien en groeien! Het zijn er nu (29 juli 13) 11!

1. Eric Joisel Een website over het werk en de persoon van de in 2010 overleden Franse origami kunstenaar Eric Joisel. Prachtige website met een indrukwekkende galerie van zijn werk, heel fraai gefotografeerd, met filmpjes om van te leren, maar ook om te zien wat een leuke man het was en….. hele coole diagrammen om zelf te gaan vouwen.

2. Origami-shop Ook Frans, de beste origami winkel die ik ken. Wat kan je daar kopen? Heel veel fijne origami boeken. Check ook de door Nicolas Terry zelf uitgebrachte boeken. En natuurlijk papier: Testpapier, Elephant hide, Tant in alle kleuren, fantastisch Thais Lokta, VOG paper. En dit is maar een greep uit het aanbod. Nog nooit iets in deze shop gekocht? Probeer als eerste eens het tissue paper.

3. Gilad’s Origami Page Als ik wil nagaan in welk boek een bepaald model staat of wil weten of  een boek de moeite waard is om aan te schaffen, kijk ik altijd even bij de book reviews van Gilad Aharoni. Op zijn site staan  meer dan 1500 publicaties en zo’n 400! boekbesprekingen.
Ook leuk: downloadbare diagrammen van door Gilad ontworpen modellen.

4. Origami, aesthetics and Natural History Blog van Saadya Sternberg waarin hij schrijft over zijn eigen werk: sculptural origami. Gezichten, dieren, curves. Het aantal blogs neemt af van 20 in 2007 tot 2 in 2012. Dus ik weet niet zeker of meneer Sternberg zijn blog nog bijhoudt. Maakt niet uit, de ‘oude’ artikelen zijn erg interessant.

5.Happy folding Website van Sara Adams met meer dan 100 hele goeie instructiefilms waarin Sara stap voor stap uitlegt en voordoet hoe je een model vouwt. Voor de beginnende en de gevorderde vouwer. Ik leerde een van mijn eerste origami modellen van haar: Montrolls Tyrannosaurus. Ook drie pagina’s met diagrammen om te downloaden.

6. Bernie Peyton Origami Bernie Peyton is een origamimaster en bioloog die werkte met bedreigde diersoorten in de Andes, Peru. Hij laat zich inspireren door de natuur. Op zijn site zie je prachtige foto’s van echte dieren en de origami kunst die hij van die dieren maakt. Verder interessante artikelen over bijvoorbeeld het proces dat hij volgt om een model te ontwerpen. En…. 3 ontwerpen van de master om te downloaden en zelf te vouwen.

7. Neorigami Een blog platform voor origami ontwerpers om hun eigen modellen op te tonen en artikelen te plaatsen. Maar ook een afdeling ‘Learn how to fold this’ en vooral leuk: elke maand een online tijdschrift dat heet: Mini Neo. Daarin interviews met vouwers en ontwerpers, tips en natuurlijk mooie diagrammen.

8. Giang Dinh Wow! Deze website… Zo mooi! “Be calm and pay attention, You’ll see, A piece of paper, Can really dance.” Minimal origami, nat gevouwen van de Vietnamese in Amerika wonende vouwkunstenaar Dinh Truong Giang. Ik weet niet wat ik er verder over zal zeggen. Kijk zelf maar.

9. Photostream van Sebastien Limet on flickr
Oké, één photostream van Flickr dan erbij: die van Sebastian Limet alias Sebl. Prachtige modellen van vooral dieren.

Op Flickr zijn nog veel meer hele mooie photostreams te vinden van zowel vouwers als ontwerpers. Daarover meer in een ander blog.

10. Erik  Demaine Helemaal leuk deze website van Erik Demaine. Filmpjes van zijn colleges over wiskunde en origami, games en puzzels, belachelijk mooie curved origami en nog veel meer.11. Setting the Crease  Leuk origami blog van Peter Whitehouse. (Australie) Peter is een enthousiaste vouwer en toont zijn gevouwen modellen, voorzien van vaak grappig commentaar en making-of-foto’s. In 2011 vouwde Peter elke dag een ander model. Een indrukwekkende verzameling. Maar ook nu nog blogt Peter regelmatig, dus er is vaak wat nieuws te zien.

Deze lijst zal ongetwijfeld nog groeien, want ik weet nu al dat ie onvolledig is. Ik houd je op de hoogte.

Weet jij nog mooie origami sites? Laat het dan weten.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Vragen?
Stuur mij een WhatsAppje!