Houd ajb rekening met een maak/levertijd van ca. 4 - 6 weken

Wat kan je allemaal doen met origami? Tuurlijk je kan het cadeau geven, dat doe ik regelmatig. Je kan er een lamp van vouwen, doe ik ook. Of je gooit je modellen in een grote plastic doos om te bewaren Doe ik heel vaak. Of… je maakt er een driedimensionaal geboortekaartje van. Dat deden Björn en Louise.

Björn en Louise vonden het leuk om een heel persoonlijk ‘kaartje’ te versturen. Liefst iets met een kinderwagen. Op internet zagen ze ‘Mother Love‘ van Neal Elias en het was meteen duidelijk. Dit ging het nieuwe geboortekaartje worden.

Gelukkig is dit plan ontstaan voordat Louise zwanger was, want het hele project van idee tot uitvoering: 117 geboortekaartjes, hand gevouwen, in doosje, met tekst heeft 9 maanden gekost. Precies op tijd dus!

Ergens in die 9 maanden ontving ik een mailtje van Björn met wat vragen over welk papier het beste te gebruiken was. Ze hebben kraft-papier gebruikt. Stevig genoeg en bovendien tweekleurig zodat de colour change van het model mooi uitkomt. Weer een paar maanden later ontving ik een pakje via de post. Een roze doosje. Als je de deksel eraf haalt klappen de vier zijden open en komt het model tevoorschijn. Prachtig gedaan!

9 reacties op “3D geboortekaartje van origami

  1. Hartelijk dank voor alle lovende reacties! En Daniëlle voor de tips en het plaatsen van het “geboortekaartje” op haar website!

    1. Grappig hè. Een goed begin is het halve werk! Nou ja het was natuurlijk wel veel werk 119 van deze modellen vouwen. Voor hun oudste dochter maakten ze ook een heel mooi ‘kaartje’ van een kledingkastje met een schattig rompertje.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Vragen?
Stuur mij een WhatsAppje!