Origami model Mother Love (neal Elias) als geboortjekaartje

3D geboortekaartje van origami

Wat kan je allemaal doen met origami? Tuurlijk je kan het cadeau geven, dat doe ik regelmatig. Je kan er een lamp van vouwen, doe ik ook. Of je gooit je modellen in een grote plastic doos om te bewaren Doe ik heel vaak. Of… je maakt er een driedimensionaal geboortekaartje van. Dat deden Björn en Louise.

Origami model Mother Love (Neal Elias) als geboortjekaartje

Björn en Louise vonden het leuk om een heel persoonlijk ‘kaartje’ te versturen. Liefst iets met een kinderwagen. Op internet zagen ze ‘Mother Love‘ van Neal Elias en het was meteen duidelijk. Dit ging het nieuwe geboortekaartje worden.

Gelukkig is dit plan ontstaan voordat Louise zwanger was, want het hele project van idee tot uitvoering: 117 geboortekaartjes, hand gevouwen, in doosje, met tekst heeft 9 maanden gekost. Precies op tijd dus!

Ergens in die 9 maanden ontving ik een mailtje van Björn met wat vragen over welk papier het beste te gebruiken was. Ze hebben kraft-papier gebruikt. Stevig genoeg en bovendien tweekleurig zodat de colour change van het model mooi uitkomt. Weer een paar maanden later ontving ik een pakje via de post. Een roze doosje. Als je de deksel eraf haalt klappen de vier zijden open en komt het model tevoorschijn. Prachtig gedaan!

Reacties (9)

Laat een bericht achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.