Houd ajb rekening met een maak/levertijd van ca. 2 - 4 weken

Ooit gedacht dat het mogelijk is om uit een vierkant blaadje twee aan elkaar vastzittende ringen te vouwen? Het kan en ik vind het zoo wonderlijk! Om twee ringen te vouwen uit een vierkant vel papier, maak je gebruik van de techniek van het ‘boxpleaten’.

Two Interlocking rings: Gevouwen door: Danielle, Ontwerp: J Shafer

Boxpleating is een geometrische origamistijl die het mogelijk maakt om meerdere lange uitsteeksels te verkrijgen. Met die uitsteeksels, in dit geval 4 stuks, maak je vervolgens de ringen.

Dit model komt uit het boek: “Origami to astonish and to amuse” van Jeremy Shafer.
Om het model te onthouden en om te amuseren vertelt Shafer bij elke stap een verhaal over een eenzame berg die zijn boeltje pakt en de stad in trekt om vrienden te maken. Zoals je op de foto ziet, dat is gelukt. De berg is getransformeerd tot twee in elkaar grijpende ringen. De ringen van het model zijn stevig gesloten door een slimme ‘lock-vouw’. ‘not even death do us part”.
Het model zoals origineel door Shafer ontworpen heeft twee dikkere ringen. Ik vind twee smallere ringen mooier en heb twee keer zoveel ‘pleatfolds’ gemaakt. Ik was blij dat het lukte, want zelf ontwerpen begint met het aanpassen van bestaande modellen. Hoera microprogressie hier!

Wil je het ook vouwen? Jeremy Shafer legt in dit youtube filmpje uit hoe het werkt.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Vragen?
Stuur mij een WhatsAppje!