Houd ajb rekening met een maak/levertijd van ca. 2 - 4 weken

Voor het eindexamen van de studie Ruimtelijk Vormgeven ontwierp Milou Jaspers een mobiele etalage voor de Lydia nature. Milou begon met onderzoek te doen naar mij en de lampen. Hiervoor bestudeerde ze mijn website en daarna voerde ze een gesprek met mij over mijn ideeën achter de lampen en het ontwerpproces.

Lijnen van Klarendal

Omdat mijn werk zich kenmerkt door structuren, patronen en strakke harde lijnen, bedacht Milou dat ze de lamp Lydia ging presenteren met een lijnenspel gemaakt van driedimensionale balken van balsahout. Ze zegt daarover: Ik vond een ‘normale’ geometrische vorm niet interessant genoeg dus ben na gaan denken hoe ik dit iets spannender kon maken. Ik besloot toen om 3D balkjes in de kast te maken en hiervoor de kaart van Klarendal als compositie te gebruiken. Het atelier heb ik aangegeven op de kaart met een rood Google Maps icoontje.

Het balsahout past qua kleur en structuur heel mooi bij de Lydia nature. Milou heeft de kast verder zwart gehouden, waardoor de lamp en het lamplicht prachtig uit komen.
Op de buitenkant van de kast heeft ze uitspraken over de lampen verwerkt. Deze quotes zijn over alle kanten van de kast weergegeven om de mensen te verleiden ook helemaal om de kast heen lopen. “Hiermee krijgen mensen een nog beter beeld. “

Geslaagd project

Ik vind dat Milou het erg mooi gedaan heeft. De Lydia Nature komt mooi uit in de etalage. Het idee van de lijnen die ook een plattegrond zijn, de materiaalkeuze en het hele concept voor presentatie van het merk Danielle Origami Lampen vind ik heel goed passen. Een mooi doordacht en fraai uitgevoerd ontwerp!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Vragen?
Stuur mij een WhatsAppje!