Houd ajb rekening met een maak/levertijd van ca. 4 - 6 weken

Bij het einde van het jaar hoort een terugblik. Wat heb je gedaan, wat was nieuw, wat was goed en wat kan beter. Hoe vond je het?
Leuk hoor, met terugwerkende kracht kijken naar alles dat je hebt gedaan, hebt gemaakt en wie je hebt ontmoet. Ik word er gewoon weer enthousiast van.


2016 was een goed jaar voor mij en voor Danielle Origami Lampen. Het was het derde jaar, dat ik met lampen vouwen bezig ben. Het tweede jaar met winkel/atelier en webshop. En zowel product als business groeien!

Nieuw in 2016

Idris op driepoot

Dit jaar ben ik een samenwerking begonnen met Per Deij; meubelmaker uit Utrecht. Hij maakte de mooie robuuste driepootjes voor de Idris kapjes. Hij construeerde deze lampvoeten in 10 verschillende soorten hout. Onder andere: Eiken, essen, magnolia, peren, kersen en noten hout. Elke soort hout geeft zijn eigen kleur en eigen patroon aan het voetje. De Idris kapjes zijn er in wit, zandbruin, licht geel en grijsgroen. Op dit moment zijn er nog maar 3 exemplaren van de Idris op driepoot beschikbaar. Half februari verwacht ik weer nieuwe.
En… – dit is alvast een vooruitblik op 2017-, Peter en ik zijn bezig met een fraaie houten lampvoet in de stijl van de driepoot, maar dan voor een grote staande lamp. Hierover meer in 2017.

Nieuwe website met webshop

Sinds eind is deze website online. De reacties zijn goed. Ik ben tevreden over de look en feel van de site. Ik merk dat de info over De Nieuwe Lichting goed werkt. Daarnaast blijkt dat website bezoekers het leuk vinden om te scrollen op de inspiratiepagina. Op deze pagina zie je allerlei lampen bij klanten thuis gefotografeerd.
Toch probeer ik de site nog aantrekkelijker en handiger te maken. De webshop loopt nog niet zoals ik het zou willen. Misschien kan het nog klantvriendelijker? Of misschien moet ik meer geduld hebben? Heb je ervaring met mijn webshop of goeie tips: opmerkingen zijn zeer welkom in de comments hieronder.

Showroom

Sinds november 2017 beschikt de winkel/atelier aan de Klarendalseweg over een showroom. De Allerliefste toverde de voormalige opslagruimte om tot een kleine toonzaal. In de showroom kan je staande lampen, muurlampen en tafellampjes bekijken, maar vooral ook veel verschillende hanglampen. Het werkt perfect. Je kunt de lampen bekijken met het licht aan en uit. We kunnen verschillende kleuren lampen naast elkaar hangen om het verschil te zien, of juist om te beoordelen welke kleuren mooi bij elkaar passen.

Danielle Origami Lampen in de horeca

Voor je huis geldt dat verlichting bepalend is voor de sfeer en je stemming. Dat geldt misschien nog wel meer voor horeca gelegenheden. De gevouwen lampen met hun strakke lijnen en mooi zachte lichtopbrengst passen wondergoed in cafes en restaurants.
Op de foto zie je hoe de 3 Discus lampen sfeer maken in saladebar: Slaatje bla. .

Danielle Origami Lampen op kantoor

De zachte vaak indirecte verlichting van de gevouwen lampen is prettig om bij te werken. Dat maakt de lampen ook geschikt voor werkplekken en kantoren. De lampen staan mooi in vergaderkamers. Als je werkt achter een beeldscherm is teveel reflectie niet gewenst, dan is een gevouwen lamp met indirect licht de perfecte oplossing. Of je doet zoals het Geluidburo. Hang een paar lampen op in de entreehal van je bedrijf. Op de foto 3 Pure Diamonds opgehangen in een tros in de statige hal van het kantoor van het GeluidBuro. Ik hoop ook in 2017 weer veel kantoren van licht te voorzien.

Vouwwerk voor film en kunstenaars

Voor een commercial van Fuji Instax heb ik in augustus een aantal vouwwerken gemaakt. Een hectische klus. En pittig vouwen dat hele hele dikke bijna plastic fotopapier. Gelukkig mocht het resultaat er wezen. Leuk om te doen.


Voor beeldhouwer Erwin Meijer ben ik bezig met een papieren kraag voor een van zijn beelden. Een precisiewerkje, want het moet exact passen. In januari wordt het beeld met kraag uit brons gegoten. Ik ben heel benieuwd hoe dat uitpakt. Wordt vervolgd.

Doelen voor 2017

In 2017 wil ik graag nog meer mooie dingen maken. Van lampen ontwerpen en maken heb ik nog lang geen genoeg. Behalve op ‘enkele’ lampen ga ik me ook richten op ‘lamp-projecten’. Grotere lampinstallaties op maat. Op dit moment werk ik aan zo’n project. Het heet ‘Diamonds in the sky’. Het gaat om een grootse kroonluchtigachtige installatie waarbij een dubbel diamantvormig frame van berkenhout betrokken is en maar liefst 25 Pure Diamonds in een hal van 5 meter hoog. Ik verheug mij!

Meer (online) bekendheid

Een groot deel van mijn klanten woont in Arnhem. Voor mij is dat een indicatie dat het er ook buiten Arnhem meer mensen moeten zijn die geïnteresseerd zouden kunnen zijn in mijn werk. Daarom komt er een focus -zoals dat heet-, op online presence. De bedoeling is om online meer bekendheid te krijgen en daardoor meer mensen naar mijn webshop en winkel/atelier te krijgen.

Dank je wel

Een terugblik is ook een goeie gelegenheid om te bedanken. Komt ie: Dank aan alle mensen die op Facebook trouw liken en reageren. Dank aan alle nieuwe volgers. Dank aan nieuwe en oude klanten aan meedenkers en meehelpers! Dank Top!

Dit was het voor 2016. Voor 2017 wens ik je een heel gelukkig liefdevol creatief en licht jaar.

8 reacties op “Overzicht 2016 Danielle Origami Lampen

 1. Je bent een ” lichtend” voorbeeld van hoe mooi het kan zijn om je passie te volgen! Wat een prachtig en inspirerend avontuur!

 2. Een mooie weergave van een creatief jaar vol met nieuwe ontwikkelingen.
  Ga zo door!
  Wij wensen je een warm en licht 2017 toe!
  Groetjes van Marielle en Paul

  1. Ha Marielle, dankjewel voor je reactie en voor de goede wensen. War en licht dat is een combi, die ik wel heel fijn vind. Jullie ook!

 3. Wat inspirerend om dit overzicht van jouw lampen avonturen te beleven. Ga zo door. Je maakt prachtige dingen en wij genieten elke dag van jouw creaties in ons huis!

 4. Wat een mooi jaar heb jij gehad Danielle! Leuk om zo alle avonturen te lezen, wat een verschillende dingen zeg. Mooi!
  Ik wens je een 2017 toe met mooie nieuwe projecten en veel succes in winkel en op het web.
  Groetjes, Margot

  1. Dank je wel Margot, was ook leuk om het eens achter elkaar te zetten, en ik heb nog dingen weggelaten ook! Voor jou ook het allerbeste in 2017!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Vragen?
Stuur mij een WhatsAppje!