Houd ajb rekening met een maak/levertijd van ca. 2 - 4 weken

Origami papier dat je kunt kopen bij hobbywinkels zoals bijvoorbeeld Pipoos, is meestal klein (15 x 15 cm.) en voorzien van allerlei al dan niet Japanse motieven. Dat maakt het ongeschikt voor de Cool-origami projecten op deze site. Daarvoor heb je doorgaans papier van minimaal 30 x 30 cm. nodig. Bij voorkeur zonder printje, want dat leidt af van de vormen en lijnen van het model.Het kleine, gedessineerde origamipapier kan wel goed werken voor kleine en eenvoudige modellen zoals bloemen en vlinders, of voor modellen opgebouwd uit verschillende modules.

Waar kan je dan wél terecht voor goed en goedkoop origami papier?

Flying Tiger

Flying Tiger verkoopt op dit moment (juni 2013) prachtig kraft papier.
Goedkoop: Het kost slechts 2 euro per rol.
Groot: Het papier op de rol is 70 cm. x 4 m.!  Je moet het wel zelf op maat knippen.
Tweekleurig: Het papier heeft aan elke kant een andere kleur. Dat is mooi voor tweekleurige modellen zoals de ‘Last Waltz’ van Neal Elias hierboven. Vaak hebben mensen niet door dat ook dit model gevouwen is uit één enkel stuk –in dit geval- geel/blauw papier.

Hema, V&D, Action

Soms verkoopt de Hema ook dit tweekleurige kraft-papier, maar de laatste keer dat ik de Hema bezocht (in Arnhem) hadden ze het niet. V&D verkoopt kraft papier, maar alleen bruin aan beide kanten. Ik heb het ook wel eens gekocht bij de Action…

Gratis papier?

Sommige supermarkten, (o.a. Albert Hein en Jumbo) bieden hun klanten inpakpapier om gekochte spulletjes in te pakken. Dit is ook kraft-papier. Vaak zit het op een rol van 60 cm. Ook dit papier is super goed te gebruiken om gave modellen mee te vouwen.

Winkels voor kunstenaarsbenodigdheden

Veel winkels voor kunstenaarsbenodigdheden bieden een keur aan papier op de rol en per vel. Vaak is het papier dat je daar koopt te dik voor complexe origami modellen.
Voor wat eenvoudiger modellen die je groot wilt vouwen is het wel geschikt.

In kunstenaarbenodigdheden winkels vind je ook wel papier van het Franse merk Canson Mi Teintes. Het wordt verkocht als tekenpapier en het is verkrijgbaar verkrijgbaar in verschillende (grotere) afmetingen en in verschillende kleuren. Per vel en op een schetsblok. Het is o.a. verkrijgbaar in 160 gr. Wel wat zwaar dus, maar uitstekend voor corrugation folds en voor ‘nat-vouwen’ (wet-folding).

De allerbeste origami papier leverancier is de online origami-shop van Nicolas Terry.
Een snoepwinkel voor origamisten! Papier in allerlei soorten, kleuren en maten! Dit papier is echter niet goedkoop, maar dan heb je ook wat. Een blog over de verschillende papiersoorten die je bij hem kunt kopen volgt binnenkort.

Heb je ook een tip voor goed en goedkoop origami papier?

Plaats die dan hieronder in het reactieveld. Alvast bedankt!

10 reacties op “Waar kan je goed én goedkoop origami papier kopen?

 1. Hallo Daniëlle, heb je de werkwijze van het verliefde paar op deze pagina. Een collega van mij gaat trouwen en hartjes heb ik zelf, maar dit paar is zo mooi. Het zou er heel goed bij passen.

  1. Annemieke, Ja dat is inderdaad een heel mooi huwelijkscadeautje! Het model heet: last Waltz het is een design van Neal Elias. De diagrammen staan in: Neal Elias Selected Works 1964 – 1973, van Dave Venables. Er is ook een heel goede instructie video (gratis) op http://www.happyfolding.com te vinden. veel plezier en succes ermee.

  2. Veel plezier met het zelf maken. Ik hoop dat je met deze blog voldoende info hebt op het gebied van verschillende soorten origami papier.

 2. Hallo Danielle,
  Mooie website hoor en ook handig!

  Je kunt toch ook zelf goed papier maken?
  Kijk op YouTube bijv. !

  Precies op maat en heel handig omdat je het zelf kunt verven in de goede kleur.

  Met gewoon printpapier gaan modellen tot ‘Intermediate’ ook goed vind ik zelf. Bijv.: Origami Baby Dragon, video tutorial van Tadashi Mori.

  Ik hoop dat je hier wat mee kunt.

  Gr. H. Houmes

  Ps.: Mijn eigen modellen wil ik ook nog eens publiceren op YouTube, ik denk dat ik daar ook printpapier voor ga gebruiken.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Vragen?
Stuur mij een WhatsAppje!