Houd ajb rekening met een maak/levertijd van ca. 2 - 4 weken

OrigamiUSA organiseert samen met de Wildlife Conservation Society (WCS) een officiële poging om het wereldrecord tentoongestelde origami olifanten te breken.
Het huidige record staat op 33.764 gevouwen olifanten. OrigamiUSA wil ten minste 35.000 origami olifanten tentoonstellen. Deze 35.000 is geen willekeurig aantal. Het origami wereldrecord wil aandacht vragen voor de 35.000 olifanten die jaarlijks vermoord worden voor hun ivoren slagtanden. Ondanks het verbod op de internationale handel in ivoor, wordt er nog steeds op olifanten gejaagd. De laatste jaren is het stropen van olifanten en de ivoorhandel zelfs weer toegenomen.

Voor mij een mooie aanleiding om weer eens een diermodel te vouwen. Dit model is ontworpen door Fumiaki Kawahata. Moeilijkheidsgraad: simpel-intermediate. Ik heb het gevouwen uit een vierkant vel van 17 x 17 cm. Het diagram is te vinden in: Tanteidan 5th convention book. Kijk je liever een filmpje? Leyla Torres legt langzaam en duidelijk uit hoe het moet in deze tutorial op Youtube.


Yesss nu heb ik zin om nog veel meer olifanten te vouwen!

Update: 17 aug: Nog een olifant. Ontwerp Sipho Mabona. Gevouwen door mij uit VOG paper van 64 x 64 cm.

Doe je ook mee met het wereldrecord?

Stuur je gevouwen olifant(en) dan voor 16 september 2016 naar:
Wildlife Conservation Society
c/o Rachel Libretti
2300 Southern Boulevard
Bronx, NY 10460

Meer informatie over deze ‘actie’ vind je op de site van OrigamiUSA.

Update 19 november 2016:

Het is gelukt! Sinds 17 nov staat het nieuwe officiële Guinness wereldrecord™ voor de grootste verzameling origami olifanten op 78.564. Met dank aan papiervouwers van over de hele wereld. De organisatie ontving origami olifanten uit meer dan 40 landen.
Onderstaande video geeft een beeld van hoe de enorme verzameling eruit ziet.
https://www.youtube.com/watch?v=gA50K-MJXjc

Één reactie op “35.000 origami olifanten wereldrecord

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Vragen?
Stuur mij een WhatsAppje!